Internet cultuur

Het internet wordt door zoveel mensen gebruikt en het brengt zoveel mensen samen dat het een eigen cultuur ontwikkeld heeft. Dit is zeer interessant omdat deze cultuur geen fysieke grenzen kent.

internet-cultuur

Verschillende mensen van de verste uithoeken van de wereld kunnen zich dus ontzettend verbonden met elkaar voelen zonder dat ze elkaar ooit gezien hebben. Zij voelen zich zo verbonden door het internet en door hoe deze hun samenbrengt.

 

Verschillende cultuur stromingen op het internet

Er zijn ontzettend veel verschillende onderlinge cultuur stromingen op het internet waar mensen zich erg verbonden mee voelen. Bijvoorbeeld mensen met een passie voor computersystemen. Wat is een betere plek om samen te komen en informatie uit te wisselen dan het internet zelf?

Deze mensen worden ook vaak hackers gezien. En in de media komen ze vaak naar voren als slechte mensen met slechte intenties. Maar hacking is een zeer brede term, eigenlijk is iedereen die ergens geen genoegen mee nam en op zoek ging naar verbeteringen een hacker.

De hackers cultuur heeft dus voor een zeer positieve beweging gezorgd in onze maatschappij. Het zijn creatieve mensen die de ontwikkeling van technologie vooruit duwen. Hackers zijn dus ook voor verantwoordelijk voor de grootste technologische ontwikkelingen zoals bijvoorbeeld het internet zelf.
 

Wat is het internet?

Het internet is eigenlijk niks anders dan een groot netwerk van verbonden computers. Het begon met een klein experiment van een stel hackers die het leuk leek om een paas computers met elkaar te verbinden. Dit netwerk werd als snel populair en steeds meer computers werend eraan toegevoegd.

Het is lastig voor te stellen dat het internet nog geen 30 jaar oud is en dat onze wereld nu al zo afhankelijk is van deze technologie. Het heeft onze wereld verrijkt op manieren de we ons nooit hadden kunnen voorstellen.

Wereldwijd wordt opeens alle menselijke kennis vrij gedeeld en hebben mensen met weinig geld plotseling toegang tot alle informatie die ze zich maar kunnen wensen.
 

YouTube: Een rijke bron van video materiaal gemaakt door een subcultuur op het internet.

Zelf ben ik ook een groot fan van YouTube. Hier is werkelijk waar alle informatie die je maar kunt wensen beschikbaar. Het wordt ook nog eens heel duidelijk uitgelegd met video materiaal en dit alles gratis! Wil je een taal leren? Geen probleem je zoekt op YouTube welke taal je wilt leren en binnen enkele secondes heb je een grote keuze aan video’s over wat je maar kan wensen.

Hackers en hun creatieve mentaliteit hebben dus op veel verschillende manieren ons leven verrijkt. Wie weet wat deze creatieve subcultuur van het internet nog meer te bieden heeft voor ons. Ik ben blij dat er mensen zijn die zo eigenwijs zijn om niet genoegen te nemen met wat er al is. Maar kijken naar mogelijkheden die niemand nog heeft ontdekt. Veranderingen waar sommige mensen misschien bang voor zijn. Maar wat mij betreft moeten we er alles aan doen om de vrije creatieve mentaliteit van hackers zoveel mogelijk te steunen.

Zodat steeds meer mensen het als een uitdaging zien om positieve veranderingen te weeg te brengen in de wereld. Ook al is verandering misschien eng!